PZKOSZ SpaldingSKLEP
  • YT
  • Logo

Oświadczenie Zarządu Klubu

Autor: Tomasz Leśkiewicz. Publikacja: 30 grudzień 2020r. godz.: 16:49.

Przed świętami odbyło się wspólne spotkanie Zarządu, sponsorów, sztabu szkoleniowego oraz przedstawicieli zawodników podsumowujące pierwszą rundę rozgrywek Suzuki 1 Ligi.

Wypracowano plan na najbliższe miesiące drugiej rundy. Wszyscy zdają sobie sprawę, że na dzień dzisiejszy miejsce w tabeli jest dla Nas wszystkich niezadowalające, ale przy zmniejszonym budżecie o około 30% zakładaliśmy budując zespół przed rozpoczęciem sezonu, walkę o utrzymanie w 1 lidze.

Chcielibyśmy przypomnieć, że w związku z przedwczesnym zakończeniem poprzedniego sezonu i sytuacją w jakiej się znaleźliśmy, (wycofanie się wielu sponsorów) zdawaliśmy sobie sprawę, że obecnego sezonu możemy nie rozpocząć na zapleczu ekstraklasy. Pamiętamy te ciężkie miesiące pracy liczne rozmowy, spotkania ze wszystkimi, którym zależało na zgłoszeniu drużyny do rozgrywek.

Były to rozmowy przede wszystkim z Gminą Prudnik, ze wszystkimi potencjalnymi sponsorami, którzy nie chcieli nas zostawić i są dalej z nami oraz z Kibicami, którzy pomagali nam w różnej formie przede wszystkim zakupem karnetów, wiedząc, że sezon może odbywać się bez publiczności. Za co bardzo dziękujemy, bo była to znacząca pomoc, która zasiliła budżet klubu !

Wiedzieliśmy wraz z włodarzami Miasta oraz sponsorami, wtedy i wiemy to również dzisiaj, że obecny sezon dla naszego Klubu jest najcięższy w całej historii, będziemy walczyć o przetrwanie i utrzymanie klubu w Suzuki 1 Lidze.

Wszyscy od samego początku zdawaliśmy sobie sprawę, że celem sportowym na ten sezon jest utrzymanie, dlatego dziękujemy tym zawodnikom, którzy chcieli zostać i być z nami w tym sezonie, oraz tym, którzy przyszli aby nam pomóc osiągnąć ten cel.

Dlatego biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, Zarząd podjął następujące działania:

1. Trener po podaniu się do dyspozycji Zarządu i ostatnich spotkaniach, decyzją zarządu i sponsorów na dzień dzisiejszy pozostanie na swoim stanowisku.
  2. Zostaną przeprowadzone rozmowy z poszczególnymi zawodnikami, którzy mają zadeklarować chęć i większe zaangażowanie do reprezentowania barw Naszego Klubu, a co za tym idzie dążenie do wspólnego celu a nie do  indywidualnych ambicji. Z zawodnikami, którzy nie czują się na siłach aby zrealizować nasz podstawowy cel jakim jest utrzymanie zespołu w Suzuki 1 LM będziemy musieli się rozstać  rozwiązując kontrakty.
  3. Zarząd, do momentu zakończenia okienka transferowego będzie monitorował rynek transferowy i w miarę możliwości finansowych będziemy myśleli o wzmocnieniach.

Mamy nadzieję, że czas pandemii niedługo się skończy i nasza siła, jaką są niewątpliwie kibice, wspomogą Nas dopingiem podczas meczy rozgrywanych w Prudniku a my ze swojej strony obiecujemy, że będziemy walczyć w każdym kolejnym meczu o zwycięstwo a co za tym idzie utrzymanie w Suzuki 1 Lidze.  Pamiętajcie Pogoń to my Wszyscy!

W tym momencie chcielibyśmy złożyć najserdeczniejsze życzenia noworoczne wszystkim Kibicom. Zdrowia przede wszystkim, szczęścia bo zawsze potrzeba, miłości w życiu prywatnym oraz to co dla Was i dla Nas najważniejsze powrotu w 2021 roku do możliwości przeżywania każdego meczu bo bez Was to nie jest koszykówka!

Zarząd KS Pogoń Prudnik

Co teraz? Powrót do przeglądania aktualności lub przeczytaj inne ciekawe artykuły.

Popularne aktuaności

Powrót do przeglądania wszystkich aktualności

Pogoń Prudnik należy do jednego z najstarszych klubów w Polsce i kontynuuje 60-letnią tradycję koszykówki męskiej w Prudniku. Nasz klub charakteryzują umiejętności na najwyższym poziomie, wielkie serce do gry, doświadczeni trenerzy oraz wspaniali kibice. Od sezonu 2014/2015 gramy w I lidze koszykówki mężczyzn.

Numer konta bankowego:
Bank Spółdzielczy w Prudniku